Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerelem Tengere

 

A SZERELEM TENGERE

 

A SZERELEM TENGERE - TÖRTÉNETE
 

 

A gyönyörű tengerparti faluban, Playa Escondidában él Estrella Marina(jelentése: Tengeri csillag - Zuria Vega), akit szegénységben de szeretetben nevelt fel egy halászcsalád, mivel a lány egy nemi erőszak gyümölcse: édesanyjának, Casildának (Erika Buenfil) a történtek akkora sokkot okoztak, hogy a szülés után megbomlott az elméje, és azóta is kislányát keresve bolyong a parton. Estrella mindent megtenne, csak hogy édesanyja ismét egészséges legyen.
A lánynak mindene az olvasás, és megtanulta, hogy csak akkor juthat valamire az életben, ha tanul és dolgozik. Egyik olvasmányélménye különösen nagy hatással van rá: Víctor Manuel Galíndez könyvét olvasva úgy érzi, teljesen beleszeretett annak írójába. Hamarosan kiderül, hogy Víctor Manuel (Mario Cimarro) is a faluban él, viharos múltja elől menekült a tengerhez, hogy felejtsen, és kilábaljon szörnyű depressziójából. Nem is sejti, hogy ez hamarabb bekövetkezik, mint hitte, hiszen találkozása Estrellával egy szép és kalandos szerelem kezdete lesz. Estrella teljesen belehabarodik a férfiba, és ez Víctor Manuel részéről is igaz, ám az ő élete nem olyan egyszerű, mint a lányé, múltja ugyanis a tengerparton sem hagyja nyugodni.
Szintén a faluban él a sötét lelkű, de igen gazdag birtokos, León Parra Montiel (Manuel Landeta) lányaival, a fölényes Orianával (Mariana Seoane) és a jólelkű Elenitával (Florencia de Saracho). Oriana friss diplomás építész, akire León emiatt nagyon is büszke.  León tervei közé tartozik, hogy a tengerparton egy komplett szállodaközpontot hozzon létre, a projekttel pedig az egoista és ambiciózus Orianát bízza meg. A gond az, hogy a területen élő halászok, köztük Estrella és családja nem hajlandók beleegyezni az építkezésbe. Oriana és Estrella még inkább szembekerülnek egymással, mikor Oriana kiveti a hálóját Víctor Manuelre, noha a férfi visszautasítja.
Bár León a falu leggazdagabb embere, a területtel valóban nem rendelkezhet, így megveszi azt valódi tulajdonosától, Víctor Manueltől, akiről kiderül, hogy a partszakasz az ő birtokában van. Ezzel együtt León és Oriana szövetkeznek, hogy elválasszák az ifjú szerelmeseket, Leónnak ugyanis rögeszméjévé válik, hogy magáévá tegye a szép Estrellát.
Egy viharos éjszaka után Víctor Manuel egy gyönyörű, eszméletlen nőt talál a parton, aki mintha csak a tengerből lépett volna elő. A nő Coral (Ninel Conde), akiről kiderül, hogy Víctor Manuel ismeri a múltból, csak épp halottnak hitte. A nőnek viszont emlékezetkiesése van, így egyelőre közös titkaik nem látnak napvilágot. Víctor Manuel kötelességének érzi, hogy segítsen a nőn, akit annak idején szeretett, és úgy tűnik, halottnak hitt régi kedveséért az Estrellával kibontakozó szerelmet is eldobja magától.
Természetesen León és Oriana folyamatosan mérgezik Estrella lelkét azzal, hogy Víctor Manuel és Coral szeretők, főleg miután Coral visszanyeri a memóriáját, és rájön, hogy ő is őrülten szerelmes a férfiba. Estrella becsapva érzi magát, és a féltékenységtől összetörten úgy dönt, elhagyja a falut, hogy meggyógyíttassa édesanyját, erre pedig segítségére van az ifjú pszichiáter, Hernán, aki szintén felajánlja a szerelmét a lánynak. Estrella viszont még mindig Víctor Manuelbe szerelmes...
Vajon lenyugszanak valaha ennek a háborgó szerelmi tengernek a hullámai, és Estrella megismeri a boldogságot Víctor Manuel oldalán?A SZERELEM TENGERE    szereplők:

ESTRELLA MARINA (Zuria Vega)
Nevének jelentése: tengeri csillag. Kiskora óta keresztszülei, Aurora és Antonio nevelik, mivel édesanyja, Casilda belebolondult abba, hogy fiatal korában megerőszakolták. Ennek az erőszaknak a gyümölcs Estrella, aki mindent megtenne azért, hogy édesanyja meggyógyuljon, és ismeretlenül is gyűlöli apját a történtek miatt. Estrella halászként dolgozik Playa Escondidában, azonban vannak álmai, nem elégszik meg szegényes életével, ezért önerőből megtanul olvasni és feltett szándéka, hogy vigye valamire az életben. Kedvenc írója Víctor Manuel Galíndez, és nem is sejti, hogy egy nap élőben is találkozik a vonzó férfival, és hogy ez a találkozás alaposan felforgatja az életét...
VÍCTOR MANUEL GALÍNDEZ (Mario Cimarro)
Egy környékbeli milliomoscsalád egyke fiaként Víctor Manuelnek mindig megvolt mindene. Tengerészként járta a világot, és regényeket írt kalandjairól. Egy nap a tengerparton megment egy titokzatos, amnéziás nőt, Coralt, akivel viharos szerelmi kapcsolatba kezd, mely egészen addig tart, míg meg nem tudja: a nő meghalt egy hajóbalesetben. A depresszióba zuhanó író visszatér Playa Escondidába, ahol találkozik Estrella Marinával: a lány fiatalsága, szépsége és optimizmusa pedig meggyőzi arról, hogy létezik második esély és érezhet még erősebb szerelmet, mint ahogyan azt hitte.
CORAL (Ninel Conde)
A titokzatos és gyönyörű nő múltját sötét titkok övezik, egyvalami biztos csak az életében: rögeszmés szerelme Víctor Manuel iránt, akit annak idején magába bolondított. Mikor a nő ismét megjelenik a férfi előtt, Víctor Manuel már mást szeret, így Coral megjátssza, hogy amnéziás, hogy ezzel bűntudatot keltsen a férfiban, és hogy az ily módon megnyissa felé ismét a szívét és a pénztárcáját. Estrella és Oriana esküdt ellensége.
LEÓN PARRA-IBANEZ (Manuel Landeta)
Gazdag üzletember, akinek a legnagyobb vágya, hogy hotelkomplexumot építsen Playa Escondida helyére, ezzel megtriplázva vagyonát. Oriana, Elena és Jorge apja. Mikor Estrella Marina munkát keresvén nála kezd el dolgozni titkárnőként, szemet vet a fiatal lányra és Orianával szövetkezve mindent megtesz, hogy elválassza Víctor Manueltől.
ORIANA PARRA-IBANEZ (Mariana Seoane)
León idősebbik lánya, a magabiztos és egocentrikus építészmérnök azért érkezik a tengerparti faluba, hogy megtervezze apjának a Playa Escondida helyére tervezett szállodát. Mikor megismeri Víctor Manuelt, egyből megtetszik neki, és ki is veti rá a hálóját, amire több oka is van: kiderül, hogy a férfi családja birtokolja Playa Escondida területét, valamint apja is meggyőzi, csábítsa el az írót, hogy ő közelebb férkőzhessen Estrella Marinához. Oriana és a halászlány folyamatosan konfliktusokba keverednek, miközben nem is sejtik, hogy valójában rokoni szálak fűzik őket egymáshoz. Oriana - bár Víctor Manuel szerelméért is küzd - titokban találkozgat a katonatiszttel, Santos-szal is, akit idővel egyre inkább megkedvel.
CASILDA (Erika Buenfil)
Estrella anyja. Fiatalon megerőszakolták, ettől az élménytől pedig teljesen megbomlott az elméje. Folyamatos öngyilkossági kísérletei és szökései miatt Estrella úgy dönt, a fővárosban kezelteti édesanyját, ezért elkezd Leónnál dolgozni, hogy pénzt keressen.
GUILLERMO (Juan Ferrara)
León sógora egy zárkózott és gyötrődő férfi, akit nem hagy nyugodni az, hogy évekkel korábban megerőszakolt egy fiatal lányt. Nem is sejti, hogy az a nő és együttlétük gyümölcse nem is élnek tőle olyan messze. A férfi megbánta a tettét és minden vágya visszaszerezni lánya szeretetét, hogy örökségét ne önző rokonaira kelljen hagynia.
HERNÁN IRAZABAL (Marcelo Córdoba)
Pszichiáter, aki Casildát kezeli és közben szépen lassan beleszeret Estrellába is. A lány viszonozná az orvos érzelmeit, aki azon túl, hogy meggyógyítja az anyját, belőle is sikeres és gazdag nőt farag, ám szerelme Víctor Manuel iránt mindennél erősebb, ez pedig kiváltja a féltékeny Hernán gyűlöletét.
További szereplők:
Violeta (Norma Herrera): Estrella tanítónője.
Luz Garabán (Raquel Olmedo): Estrella barátja, gyermekét annak idején León elrabolta tőle
Antonio (Sergio Reynoso): Estrella keresztapja, Aurora férje, Abril, Salvador és Esperanza apja
Aurora (María Sorté): Estrella keresztanyja, Antonio neje, Abril, Salvador és Esperanza anyja, Casilda legjobb barátnője
El Mojarras (Ignacio López Tarso): a falu mesemondója, Víctor Manuel nagybátyja
Lucía (Patsy): Víctor Manuel nagynénje
Esperanza (Georgina Salgado): Antonio és Aurora lánya, León szemet vet rá is, később Martínba lesz szerelmes
Salvador (Ramón Valdez): Antonio és Aurora fia, Carmitába szerelmes, Elena szeretője
Elena (Florencia de Saracho): León lánya, Oriana húga. Salvadorba szerelmes
Carmita (Renata Notni): Bracho lánya, Salvadorba szerelmes
Bracho (Javier Ruán): Carmita apja
Jorge (Nicolás Mena): León fia, ám valódi származását titok övezi
Lorenzo (Rodrigo Nehme): Luz fia, Víctor Manuel unokatestvére
Santos (Arturo Carmona): helyi rendőrtiszt, Orianába szerelmes
Reyna (Yulianna Peniche): szerelmes Santosba
Abril (Evelyn Zavala): Antonio és Aurora mozgássérült kislánya
Tilico (Erick Fernando): Coral fia
Roberto/Ricardo (Gerardo Albarrán): Coral férje ill. annak ikertestvére, aki fivére halálának ügyében nyomozó rendőr
Martín (Adrián Martinón): szerelmes Esperanzába
Mística (Elizabeth Dupeyrón): Martín anyja, nem fogadja el fia és Esperanza kapcsolatát


A sorozatot világszerte Magyarországon kívül 21 országban vetítették, főként Latin-Amerikában volt népszerű, itt volt, hogy egyszerre tizenkét helyen vetítették.A FŐCÍMDAL SZÖVEGE:

Fanny Lu - Ajándékozz meg egy csókkal
Kicsit pörgős szívvel élek,
Azt hiszem, sokszor ok nélkül is dühös leszek.
És lehet, hogy néha túl szórakozott vagyok,
Ezer dologra figyelek,
Kivéve, ha te mellettem vagy.
A lelkem folyton szenvedélyben ég,
Szinte semmi nem számít, mert
mindig kimondom, amit gondolok.
És ha azt mondom: szeretlek,
Azt őszinte szerelemmel teszem,
hogy tudja meg az egész világ,
te csak az enyém lehetsz!
Lehet, hogy bonyolult nő vagyok,
de ha szerelmes vagyok, még rosszabb,
és én beléd szerettem.
Ajándékozz meg egy csókkal,
ajándékozz meg egy álommal,
ajándékozz meg az időddel,
és én valami jobbat adok cserébe:
neked adom az érzékeimet,
a szívveréseim álmait,
ha szeretsz, neked adom, ami én is vagyok...
...a szerelem tengerét.
Szeretnélek szeretni, és hogy
te is örökké szeress,
Hogy ne számítson semmi,
és hogy a pillanatban éljünk,
és hogy azt mondhassam: "szeretlek",
mire te: "megveszek érted",
hogy neked adhassam a szívem,
és hogy örökké így legyen.
Látod, nem is kérek semmit,
csak egy pillantás kell,
ami örökre összeköt veled.
Ajándékozz meg egy csókkal,
ajándékozz meg egy álommal,
ajándékozz meg az időddel,
és én valami jobbat adok cserébe:
neked adom a teliholdat,
a szemeimmel a csillagokat,
a csókjaimmal pedig azt, ami én is vagyok...
... a szerelem tengerét.
Ajándékozz meg egy csókkal,
ajándékozz meg egy álommal,
gyere, add a hűvösséged,
és én forróvá változtatlak,
neked adom az érzékeimet,
a szívveréseim álmait,
ha szeretsz, neked adom, ami én is vagyok...
...a szerelem tengerét. 

free counters
Free counters